torsdag 16. september 2010

Ja til digital lokalradio!

Rådgivnings- og analyse-selskapet LAC 2.0 leverte i dag sin utredning om mulighetene for digitalisering av lokalradio i Norge. Rapporten "Norske lokalradioer ved overgang til digital kringkastning" slår fast at det definitivt er mulig å digitalisere lokalradio uten at bransjen økonomisk skal brekke ryggen. Videre sier rapporten at det finnes en rekke alternative modeller for hvordan lokalradioene kan digitalisere sin kringkastning.

Nå er det opp til politikerne og legge til rette for at lokalradioenes kan sikre sin fremtid i den digitale verden. Ikke bare kan lokalradioen sikre sin eksistens, men den kan også styrke sin posisjon betraktelig med bedre mottaksforhold, større dekningsområder og plass til mer lokaltinnhold. Jeg har skrevet mye om lokalradioenes fordeler her tidligere i innlegget, "Digital fremtid, også for lokalradioen"

Men alt hviler ikke på politikerne. De må gjøre sitt i den kommende stortingsmeldingen og i oppfølgingen av den, men hele radiobransjen må også konstruktivt samarbeide om å finne de beste løsningene. Det ønsker vi i Digitalradio Norge å bidra til.


1 kommentar:

  1. Var endel feil i rapporten. Bl.a. utelater den det faktum at det er flere 24/7 nett på FM i dag enn det rapporten oppsummerer under tabell 2. Tabellen har ikke medregnet NRKs Alltid Klassiske frekvenser som alene utgjør ekstra 24/7 nett mange steder i Norge.

    Det er også mye spennende i rapporten som gjør DAB uspiselig for enkelte lokalradioaktører. Iallefall bør man i det minste beregne flere DAB sendestasjoner i Oslo for å bedre dekningen for stasjonene som benyttes i region DAB nettet. Ellers blir nettet dårligere enn dagens FM-nett. Forøvrig takk for opplysningen om manglende Service Following støtte i bilradioene, noe som er vesentlig for å bygge nasjonal aktør gjennom region-frekvenser. kanskje derfor mange opplever at NRKs DAB kanaler fungerer dårlig i bilradioen?

    Så får jeg nyte stillheten på Radio Novas frekvens som jeg ikke får inn i det hele tatt sentralt i Oslo!

    SvarSlett