torsdag 25. november 2010

Digitale Muligheter - og de er mange

Tidligere i år offentliggjorde Digitalradio Norge en rapport fra konsulentselskapet LAC 2.0. Denne viste flere muligheter for hvordan lokalradio kan digitaliseres, basert på mer ”tradisjonelle” måter å bygge digitale kringkastingsnett. 

2010 har vært et år med en rivende utvikling for digitalradio på alle områder, så også når det gjelder digital kringkasting. Uttrykk som har gått igjen de siste månedene er ”demokratisering av digitalradio” og ”open digital radio”. Begge er uttrykk for den voldsomme utviklingen som skjer med sendeteknologien. Markedet driver prisene nedover på tradisjonelt utstyr, samtidig som rimelig/gratis software er i ferd med å erstatte mye kostbar hardware. Dette forenkler det å bygge digitale kringkastingsnett betydelig og åpner for at selv svært små aktører kan gjøre dette på egenhånd.

For å belyse denne utviklingen nærmere arrangerte Digitalradio Norge seminaret ”Digitale Muligheter” onsdag 24. november. Seminaret var gratis og samtlige radiokonsesjonærer i Norge var invitert, i tillegg til aktører fra nærliggende bransjer.

Oppmøtet var over all forventning, selv om hele seminaret ble sendt direkte på web-tv. Vi tar dette som et signal på at bransjen er svært interessert i hva som skjer.


Vil du se på de ulike innlegge, finner du en indeksert versjon av hele seminaret, inkl video og presentasjoner herIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar