torsdag 24. februar 2011

Radio for folk flest!

Radio er kanskje den mest folkekjære mediekanalen vi har. I løpet av en dag bruker de aller fleste av oss radioen for en kortere eller lengre periode. Den har noe ved seg som er helt unikt. Den er enkel, den er overalt, den er nær, den er rett og slett en trofast venn. Lett å forstå og alltid tilstede. 
Nå skal radioen moderniseres, bli digital, akkurat som TV`en, hørte vi Kulturdepartementet fortelle 4. februar. Trenger vi det da? Modernisere en trofast venn? ”If it´s not broken, don´t fix it” var det en som sa engang. Og tenk på alle radioapparatene som må byttes ut, miljøet, kostnadene, alle lokalradioene – er det egentlig verdt det?. 
Ja, det er utvilsomt store endringer som må til før den siste mediekanalen også blir digital. Vi må alle sammen bytte ut flere av radioapparatene våre, eventuelt kjøpe adaptere til dem for at de skal fortsette å virke etter 2017. El-returordningene må ta i mot og gjenvinne alle apparatene som blir byttet ut. Radiokanalene, store og små, må investere i nytt utstyr. Og ikke minst må de venne seg til en tøffere konkurranse om lytterne. Det vil bli mange som ønsker å vinne lytternes ører når det blir plass til et langt større antall radiokanaler i Norge. 
Så, er det verdt det? Hva får vi igjen for en slik nasjonal dugnad? Vel, svaret er enkelt. Ikke bare sikrer vi at vår trofaste venn vil overleve den økende konkurransen fra alle andre medier, men vi får også et større radiomangfold. Flere kanaler betyr at det vil komme radio for langt flere interesseområder enn hva som finnes i dag, hvilket i praksis betyr flere gode radioopplevelser. Kort sagt: Mer radio til flere, i hele Norge!
Frem til for 2 – 3 år siden så vi på ”TV”. Nå har vi lagt bak oss en kort periode hvor vi har sett på ”digital TV”. Fremover tror jeg folk flest ser på ”TV” igjen. Slik blir det med radio også. Nå snakker vi mye om ”digitalradio”, men om noen år, når alle endringene er over, lytter vi på ”radio” igjen – den trofaste vennen, om enn litt mer moderne og med flere valgmuligheter.
Ha en god radiodag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar